Централата на Булгартабак холдинг на ъгъла на столичната улица Граф

...
Коментари Харесай

Нов щрих от голямото местене на Пеевски: И централата на "Булгартабак" е прехвърлена

Централата на " Булгартабак холдинг " на ъгъла на столичната улица " Граф Игнатиев " и булевардите " Васил Левски " и " Патриарх Евтимий " има нов притежател. Сделката е от 12 март и е за 22 млн. лева, а купувачът е записаното седмица по-рано " Ю.Г. пропърти ". Те е 100% благосъстоятелност на " Ю.Г. техникс ", което пък на собствен ред е напълно владеене на пловдивската фабрика за цигарени филтри " Юрий Гагарин ".

Самата тя, както и " Булгартабак ", се смята за част от владенията на глобения от Съединени американски щати ексдепутат Делян Пеевски, въпреки все още той публично да не е акционер в никое от двете обществени сдружения. При изсветляването му през 2015 година обаче той беше придобил публично 18% дял в " Юрий Гагарин " и 5% дял в " Булгартабак ". Целта на интервенцията не е ясна, само че допустимо пояснение е опит за разкъсване на връзки с активи преди наложените при започване на юни наказания, доколкото името на " Булгартабак " е много по-често свързвано с Пеевски и може да е имало упования и холдингът да попадне в описите със компании, следени от него.
Сделка с въпросителни
За прехвърлянето излиза наяве от информация в имотния указател. То се удостоверява и от доклада за първо тримесечие на 2021 година на " Юрий Гагарин ", където се вижда повишаване на вложенията в капиталови парцели с малко над 22 млн. лева - от 10.2 на 32.9 млн. лева В бележките към доклада не е обяснено какво тъкмо е купено, само че пък в доклада за паричните потоци попада сумата 22.757 млн. лева за придобиване на парцели, машини и съоръжение, което би трябвало да значи, че сумата е и действително платена.

Това, за жалост, не може да се засече с доклада на " Булгартабак ", защото подобен към момента няма разполагаем. Последно компанията е разгласила самостоятелни данни за четвърто тримесечие на 2020 година и консолидирани за трето тримесечие на 2020 година Вече са изтекли периодите както за първото тримесечие на актуалната година, по този начин и за одитирани доклади за предходната, само че такива не са показани.

Според самостоятелния доклад на " Булгартабак " за 2020 година то регистрира 23.4 млн. лева облага, която в огромната си част идва от капиталови приходи, като е мъчно да се почисти до каква степен това са действителни покупко-продажби (например ) или вътрешни преструктурирания.

През първото тримесечие на 2021 година " Юрий Гагарин " регистрира 40 млн. лева доходи от активността и 0.5 млн. лева облага.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР