Централата на Amazon ще носи по 13,5 млрд. долара на

...
Централата на Amazon ще носи по 13,5 млрд. долара на
Коментари Харесай

Централата на Amazon ще носи по 13,5 млрд. долара на Ню Йорк

Централата на Amazon ще носи по 13,5 милиарда $ на Ню Йорк
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио чака, че разполагането на една от централите на корпорацията Amazon в мегаполиса ще донесе на градската хазна 13,5 милиарда $ под формата на доходи от налози.

„ В Ню Йорк измерваме триумфа по това, какъв брой ще завоюват елементарните нюйоркчани. Втората централа на Amazon ще ни донесе 13,5 милиарда $ под формата на доходи от налози, а също по този начин 40 хиляди работни места. Това ще бъде най-голямото пренасяне на спомагателни работни места в историята на нашия град “, написа кметът в „ Туитър “.

Той не не помни да благодари губернатора на едноименния щат Андрю Куомо за приноса му Ню Йорк да бъде определен за място, където да се разположи новата централа на корпорацията, чиято стойност на фондовата борса доближава 1 трилион $. В началото на ноември губернаторът даде обещание на смешка пред публицисти, че ще вземе прякора Amazon, в случай че успее да убеди корпорацията да построи своята втора централа в Ню Йорк.

Самата корпорация разгласи, че ще сътвори две нови щабквартири в Ню Йорк и окръг Арлингтън край Вашингтон. Amazon счита да „ влага 5 милиарда $ и да сътвори над 50 хиляди работни места “ в двете посочени места. Освен това, корпорацията възнамерява да открие в град Нешвил, щат Тенеси спомагателен център, отговарящ за обработването на поръчките и работата с клиенти. В него ще работят над 5000 чиновници. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР