Централата избирателна комисия (ЦИК) е уведомила служебния премиер Стефан Янев

...
Централата избирателна комисия (ЦИК) е уведомила служебния премиер Стефан Янев
Коментари Харесай

ЦИК съобщи за проблем със склада за машините за гласуване

Централата изборна комисия (ЦИК) е уведомила служебния министър председател Стефан Янев за проблем със склада, в който се съхраняват машините за гласоподаване.

От съвещанието на комисията се разбра, че договорът, по които машините се съхраняват във въпросния склад, е изминал в края на септември и не е бил възобновен. По тази причина компанията, която е притежател на пространствата е уведомила ЦИК, че ще изнесе машините на 1 ноември.

Досега машините се съхраняваха във въпросния склад, който е на " Карго Партнер ", по силата контракт със " Сиела Норма ", която достави 9600-те машини за вота през април и в този момент ще достави спомагателни 1600 устройства. От доставката на първите устройства компанията е поемала съхраняването на машините.

" Договорът за депозиране на машините сред " Карго Партнер " и " Сиела Норма " е изминал на 30 септември 2021 година и защото след тази дата няма подписан контракт за предпазване на машините, ни уведомяват, че при липса на търговски контракт, който да уреди взаимоотношенията ни, ще изнесат машините от склада на " Карго Партнер " към 1 ноември 2021 година, с цел да могат да употребяват складовото помещение за други цели от ноември нататък ", сподели членът на ЦИК Емил Войнов на съвещание на комисията, представен от БНР.

От съвещанието на ЦИК стана ясно, че в средата на септември държавното управление е било известено за изтичащия контракт за предпазване на машините и нуждата да се подписа нов, само че не е имало реакция.

Съгласно Изборният кодекс устройствата за машинното гласоподаване се съхраняват при условия и по ред, избрани с решение на Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР