Централа на Гугъл в Белгия днес е била блокирана по

...
Централа на Гугъл в Белгия днес е била блокирана по
Коментари Харесай

Протестиращи "жълти жилетки" блокираха централа на "Гугъл" в Белгия

Централа на " Google " в Белгия през днешния ден е била блокирана по апел на " жълтите жилетки ", оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че митингът ще продължи до петък вечер и в него вземат участие също жители на Франция.

Разпространен е апелът за акцията, съгласно който " жълтите жилетки " въстават против безконтролното събиране и предпазване на данни.

Без да знаем, всички наши телефонни диалози и електронни известия се записват с нечестни цели, написа в апела.

Това не е нищо друго, с изключение на всеобщ шпионаж, прибавят протестиращите. Вървим към диктаторски свят, където частният живот е зависещ на осведомителните данни, допълват те.
Макрон предложения французите на народен спор поради " жълтите жилетки " Президентът акцентира, че за него няма неразрешени въпроси
Протестиращите означават, че белгийският център на " Google ", който още е в градеж, бива издиган с противозаконен труд. Те се базират на скорошна инспекция на управляващите, при която за множеството служащи бе открито, че работят в нарушаване на условията.

Белгийската ревизия по труда заяви преди два месеца, че българи и румънци работят нелегално на градежа на третия център на " Google " за предпазване и обработка на данни в страната.

Проверяващите се натъкнали на 29 българи с подправени удостоверения за внасяне на здравни и обществени осигуровки. Открити били и 76 румънци, които въобще не разполагали с нужните документи.

Строежът на третия център на " Google " за обработка на данни в Белгия в селцето Бодур край Монс бе открит при започване на предходната година от премиера Шарл Мишел и други представители на държавното управление.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР