Центовете за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) в София и

...
Центовете за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) в София и
Коментари Харесай

Центровете за личностно развитие минават онлайн, но само в С...

Центовете за поддръжка на личностното развиване (ЦПЛР) в София и Националният замък на децата ще трансферират краткотрайно част от дейностите си онлайн поради усложнената епидемиологична конюнктура в града. Работата с деца със специфични просветителни потребности ще може да се реализира и присъствено на самостоятелни сесии, само че единствено с позволение на родител.

Новата организация е написана в заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков и е в сходство с наложените от РЗИ противопедимични ограничения в столицата.

Дистанционните занимания ще стартират от понеделник, като ще се организират в обществените мрежи. Такива може да са езикови курсове, занимания по математика, музика, спортни или национални танци, програмиране, а при съществуване на материали – и действия като дърворезба. Ще бъдат прекратени самостоятелните и групови спортни тренировки.

В останалата част от страната ЦПЛР, които не са затворени със заповед на здравните управляващи, би трябвало да продължат да съблюдават Насоките на МОН за образование и дейности в условия на изключителна епидемиологична конюнктура. Същото важи за детските градини, учебните заведения и Центровете за специфична просветителна поддръжка. При 10% отсъстващи деца и възпитаници или при доста отсъстващи учители шефовете би трябвало да създадат предложение към министъра на образованието и науката за прекосяване към ротация или към изцяло отдалечено образование. На ротация не могат да бъдат повече от 50% от децата или учениците, като първи онлайн би трябвало да стартират да учат по-големите. Учителите и учениците от V до XII клас би трябвало да носят маски през целия си престой в учебно заведение. Остават условията за стерилизация, съблюдаване на разстояние и проветряване.

Насоките на МОН ще бъдат обновени съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР