Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска

...
Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска
Коментари Харесай

Предприемат се действия за пренастаняване на украински граждани от Паничище

Центърът за възобновяване на фрагменти в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се употребява за обезпечаване на наложителен отдих на експлоатационния личен състав в сдружението. Съгласно подписания КТД железопътният транспортьор има ангажимент за обезпечаване на профилакториум към своите чиновници от експлоатационния личен състав.

Към момента в базата са настанени 70 украински жители, като поетия ангажимент за настаняване беше до месец септември. За да бъде допустимо осъществяването на задължението по КТД към чиновниците на БДЖ, е належащо настанените украински жители в Паничище да бъдат пренастанени в почивно възстановителните центрове в гр. Приморско и гр. Варна.

В тази връзка от БДЖ сътвориха организация за обезпечаване на превоз от Паничище до Варна и Приморско. Допълнително е съобразено нуждаещите се от непрекъснати медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където има обезпечено здравно обслужване на място за пребиваващите там украински жители. От друга страна фамилиите от майки с деца ще бъдат настанени в Приморско, където обитават други такива фамилии.

Необходимо е да се има поради, че Паничище е планински регион с над 1 300 м надморска височина и поради идното настъпване на зимния сезон не е уместно място за непрекъснато престояване на фамилии с деца и нуждаещи се от здравно обслужване възрастни хора заради отдалечеността си от обитаемоте места.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР