Центърът за кризисно снабдяване във Финландия е закупил голяма партида

...
Центърът за кризисно снабдяване във Финландия е закупил голяма партида
Коментари Харесай

Скандал във Финландия заради покупката на предпазни маски от Китай

Центърът за спешно доставяне във Финландия е закупил огромна партида защитни маски от Китай , които са се оказали непригодни за потребление в лечебните заведения, и това провокира скандал в страната, съобщи ТАСС.

Лидерът на опозиционната партия " Движение в този момент " Хари Харкиво заяви през вчерашния ден в блога си, че ще изпрати документално питане до държавното управление по отношение на тази договорка.

Пратката от Китай, съдържаща 2 млн. хирургически и над 200 хиляди елементарни защитни маски, е пристигнала тази седмица, само че маските не издържали лабораторните проби и се оказали непригодни за болнични условия. Те могат да се употребяват при грижи за възрастни хора вкъщи.

Покупката е осъществена не директно, а посредством финландски медиатори. Сред тях, съгласно локални медии, са предприемач в областта на козметиката, и различен, който има задължения. Сега двамата медиатори спорят между тях по отношение на приемането на парите за договорката.

Според Харкиво зародилата обстановка е " напълно неуместна ". Той пита " по какъв начин държавното управление е могло да разреши на центъра да се ангажира с такива съмнителни персони по толкоз значим въпрос, касаещ живота на хората и бъдещето на Финландия ", и упорства за следствие.

Посолството на Китай в Хелзинки заяви на уеб страницата си, че е осведомено със обстановката, свързало се е с Центъра за спешно доставяне за приемане на детайлности и информация, и за помощта, която може да окаже.

Броят на записаните инфектирани с COVID-19 във Финландия до през днешния ден е 2605, като за последното денонощие се е нараснал със 118. Починалите досега са 40. Още на 19 март страната затвори границите си до 13 май, като ограничи и придвижването сред столичния регион Уусимаа и останалата част от страната, с цел да не допусне разрастването на болестта.

Закрити са и минаха на отдалечено образование учебните заведения и вузовете. Детските градини не престават да работят. Забранено е да се събират групи с повече от 10 души.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР