Центърът за изследване на слънчевата енергия и водорода Баден-Вюртемберг (ZSW)

...
Центърът за изследване на слънчевата енергия и водорода Баден-Вюртемберг (ZSW)
Коментари Харесай

Китай първи, Германия втора, САЩ трети на върха в електромобилността

Центърът за проучване на слънчевата сила и водорода Баден-Вюртемберг (ZSW) дефинира международното развиване на електромобилноста. Според световните нови регистрации, Китай е първи с 3,3 милиона електрически коли, а Германия още веднъж си обезпечи второто място пред Съединени американски щати. 681 000 електрически автомобила са новорегистрирани в Германия предходната година.

Броят на електрическите автомобили по немските пътища е повишен повече от два пъти. Дори компликациите при доставката на електрически коли не могат да навредят на тази възходяща наклонност. В момента има към 1,2 милиона електрически коли по пътищата в Германия и над 17 милиона по света.

„ Китай към момента е най-големият пазар на електрически транспортни средства в света. По отношение на каузи на електрическите коли във всички нови регистрации обаче, картината е друга. Норвегия явно води тук с дял от към 75 %. Само един от всеки четири новорегистрирани транспортни средства там към момента са с стандартни мотори.

В Германия делът на електрическите коли е единствено 26 % - само че това е съвсем два пъти повече, в сравнение с през миналата година - и за първи път повече от каузи на дизеловите коли. В съпоставяне с 2020 година общият брой на електрическите транспортни средства нараства изключително мощно в Италия, Дания и Германия.

Почти половината от 17 милиона електрически коли в света са на пътя в Китай. По отношение на новите регистрации по производител, дистанцията от VW, който е на второ място с към 671 000 нови регистрации, до Tesla като водещ производител (936 000) още веднъж се усили. BMW (231 000) и Mercedes (212 000) се отдръпнаха малко обратно спрямо 2020 година, само че към момента са измежду първите 10. Китайската автомобилна компания SAIC е трета с 609 000 нови регистрации, само че се развива доста динамично и съвсем настигна втория - VW.

Ако желаете да закупите чисто ново електрическо транспортно средство, би трябвало да се запасите с доста самообладание в себе си сега. Голямото търсене и усложненията при доставка на полупроводници и други съставни елементи подсигуряват дългите периоди за доставка за множеството модели.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР