Центърът за хемодиализа към ловешката болница остана без лекарства и

...
Центърът за хемодиализа към ловешката болница остана без лекарства и
Коментари Харесай

Хемодиализата в задлъжнялата болница в Ловеч спря работа

Центърът за хемодиализа към ловешката болница остана без медикаменти и консумативи. Пациентите не могат да бъдат обслужвани и се връщат. От управлението твърдят, че до края на работния ден ще бъдат доставени нужните медикаменти и консумативи, заяви БНР.

Д-р Надежда Дончева уточни, че единствено в четвъртък поради неналичието на медикаменти и консумативи са били върнати четирима пациенти.

Пациенти на Центъра по хемодиализа споделиха, че сами купуват медикаментите и консумативите, които болничното заведение би трябвало да им обезпечи.

Същевременно плануваната за през днешния ден среща на здравния министър с управлението на ловешката болница, на която трябваше да се вземат решение проблемите със заплатите и неналичието на медикаменти в лечебното заведение се отсрочва.

Очаква се на следващия ден работещите в болничното заведение да подадат групова оставка, в случай че не получат парите си. Преди седмица те заплашиха, че ще изоставен групово, защото не са получили заплатите си за септември, октомври и ноември. Те започнаха да излизат на едночасови предупредителни митинги.

Болницата в Ловеч е във финансов колапс с над 7 млн. лв. насъбрани задължения, като от пролетта Министерството на здравеопазването поставя старания за нейното избавяне. По времето на към този момент някогашния здравен министър Николай Петров беше контрактуван заем за нея от друго лечебно заведение – университетската болница “Свети Иван Рилски “, с който обаче казусът не е решен.

При инспекциите в ловешката болница бяха открити и голям брой образци за неприятно ръководство и източване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР