Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси

...
Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси
Коментари Харесай

Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците в Старозагорски бани

Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с рейсове към хотели и почивни бази навътре в страната. Те пътуват към Пампорово, Боровец и Старозагорски бани.

"От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на "Мини Марица-изток ". Общо са 85 индивида - 43 дами, останалите са деца. Базата разполага със 150 кревати. Стаите са хубави, огромни, с по две кревати. Има огромен ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има прекрасен басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки ", сподели кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в "България заран " .

Той уточни, че няма аптека в обитаемото място, само че се работи за достъпа на бежанците до здравна грижа. Те ще имат достъп с превоз и до болничното заведение в Стара Загора.

"Има санаториална детска градина със свободни места. Най-добрият вид за тях е час по-скоро тази война да свърши и да си отидат по родните места. Там ще им е най-приятно и комфортно . Следващата седмица ще се водят диалози, в случай че има някой искащ да стартира работа ", сподели още Станев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът показа, че не е бил осведомен за идването на украинските бежанци, само че локалните управляващи бързо са съумели да основат нужната организация.

Ще бъде направен устав за вътрешния ред, защото почивната станция е планувана за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток ", стана ясно още от думите на Станчо Станев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР