Центърът ще има за цел да съхранява доказателства за бъдещи

...
Центърът ще има за цел да съхранява доказателства за бъдещи
Коментари Харесай

Евросъюзът търси правни варианти за използването на замразени руски активи

Центърът ще има за цел да съхранява доказателства за бъдещи правосъдни процеси... Трябва да се откри юрисдикцията - специфичният арбитражен съд, който изиска Украйна – или друга форма на арбитражен съд. Отворени сме да работим върху разнообразни форми на такава институция.

Специална група ще работи по разнообразни разновидности за потребление на 21 милиона и 500 хиляди евро частни активи, иззети от съветски и беларуски олигарси.

В допълнение към 300 милиона евро активи на Руската централна банка, блокирани от Европейски Съюз и страните от Г-7.

Целта е да се откри легален метод за потребление на тези средства за възобновяване на Украйна и за компенсиране на жертвите на войната.

Един от разновидностите е вложение на активите, тъй че приходите от тях да се употребяват в Украйна, а началният капитал да остане недокоснат.

Суверенните активи на Русия са най-справедливият и най-хубавият метод за компенсиране на вредите, породени от съветската експанзия, защото съветската страна и всички държавни органи на Руската федерация са причинителите на тази експанзия.

Брюксел работи и върху нова инструкция за разширение на листата на европейските закононарушения посредством прибавяне на ново наказателно гонене за лица и компании, които се пробват да заобиколят глобите против Русия.

Това би разрешило на държавните управления на Европейски Съюз да изземват активи от компании и самостоятелни лица, които нарушават рестриктивните мерки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР