Центърът Помпиду за модерно и съвременно изкуство - една от

...
Центърът Помпиду за модерно и съвременно изкуство - една от
Коментари Харесай

Центърът "Помпиду" ще бъде затворен за ремонт от 2023 до 2027 година

Центърът " Помпиду " за съвременно и модерно изкуство - една от водещите културни забележителности на Париж, през 2023 година ще бъде затворен за главен ремонт, който ще продължи до 2026 година

Центърът ще бъде отворен още веднъж през 2027 година, когато ще означи своята 50-годишнина, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция, базирайки се на френската министърка на културата Розлин Башло.

" Имаше две благоприятни условия. Едната беше центърът да бъде освежен, до момента в който продължава да работи, а другата - да го затворим изцяло. Избрах втората, защото ще отнеме по-малко време и средства ", съобщи Башло пред в. " Фигаро ".
От центъра " Помпиду " оповестяват, че ремонтната активност ще стартира в края на 2023 година и ще продължи до края на 2026 година Музеят за съвременно изкуство ще бъде отворен още веднъж за гости след рационализация и изцяло унищожаване на азбеста през 2027 година, когато се навършват 50 години от откриването му.

Серж Лавин, президентът на центъра " Помпиду ", в който работят малко над 1000 души, по-рано е съобщил новината пред синдикатите.

Ремонтът става належащ поради корозията и износването, които са засегнали голямата постройка - дом на значими сбирки от съвременно и модерно изкуство, просторни изложбени пространства и внушителна библиотека.
Открит през 1977 година по план на архитектите Ренцо Пиано, Ричард Роджърс и Джанфранко Франчини, центърът " Помпиду " до момента не " познава " ремонтна активност от подобен мащаб.

Подобно на всички културни забележителности в Париж, музеят не приемаше гости от март до юни предходната година по време на първата вълна от коронавирусната пандемия. Центърът " Помпиду " беше затворен още веднъж в края на октомври.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР