Центърът на София стана арена на още едно недоволство -

...
Центърът на София стана арена на още едно недоволство -
Коментари Харесай

Лигата на равнопоставеността протестира в столицата

Центърът на София стана сцена на още едно неодобрение - на лигата на равнопоставеността, съобщи Българската национална телевизия.

Това е коалиция на близо 30 неправителствени правозащитни организации на роми, глухи и ЛГБТИ хора, които посредством протестно шествие желаят още веднъж да слагат на дневен ред нерешени проблеми, които задълбочават разликите и разделят обществото.

Според уредниците на шествието Коронавирус рецесията е хвърлила светлина върху големи неравенства, а политическата рецесия дава мотив за преосмисляне на метода, по който действа обществото и в тази нова социална среда равнопоставеността би трябвало да е приоритет.

След като прочетоха своя манифест, от Княжевската градина шествието се насочи към Моста на влюбените под музикалния акомпанимент на оркестър " Карандила ".

" Говорим за нова конституция и в действителност нашето предпочитание е да кажем, че тогава, когато преосмисляме обществото си в общи линии, и методът, по който работи, желаеме да има приоритет върху равнопоставеността ", сподели Владислав Петков от " Лига на равнопоставеността ".

" И по тази причина нашето обръщение е: " Нищо за нас без нас ", добави Александър Иванов от " Лига на равнопоставеността ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР