Центърът на София се превръща неусетно в гето, докато политиците

...
Центърът на София се превръща неусетно в гето, докато политиците
Коментари Харесай

Осветиха схемата, чрез която заливат България с нелегални имигранти

Центърът на София се трансформира незабелязано в гето, до момента в който политиците ни се боричкат за постове и пари

1250 $ на човек – това е смешната цена, против която трафикантите на хора заливат България и Европа с незаконни имигранти. Парите за нелегално прекосяване на границата се оставят в офиси на улица " Цар Симеон " в София, разкрива в просторен репортаж италианският вестник " Кориере каузи сера " в съботния си брой.

Той стартира с разходка из каналджиите на софийската улица, предлагащи пакети за хора, които желаят да стигнат Западна Европа.

Писателят и публицист Роберто Савиано, създател на паметния разказ " Гомор ", разяснява за изданието, задавайки въпроса за какво следствията в Европа за мафията, контролираща този трафик, се лимитират единствено до главата на змията. Пратеничката на вестника в София Алесандра Мулия споделя по какъв начин може да се стигне до трафикантите в България – те се откриват елементарно посредством рекламни клипчета в TikTok.

В обществен профил там, наподобяващ този на туроператор, " под водачеството на Ибрахим ", се оферират на арабски пътувания от Турция за България, а след това и до Сърбия с включен водач и лидер. Има даже видео, илюстриращо прекосяване през пробитите ограждения на границата.

" Това са незаконни пътувания, рекламирани онлайн макар стягането на контрола на българското държавно управление по границите изключително с Турция ", написа вестникът.

" Стената " по границата наподобява все по-надзиравана от хора, камери и дронове, предлагани от Европейския съюз (ЕС). " Фронтекс " утроява броя на сътрудниците за контрол, с цел да се обезсърчат опитите за заобикаляне на възбраните, само че пътуванията не престават, показва изданието.

Пратениците на вестника се преструват на бежанци от Турция, които желаят да минат границата. От номера с английски код ги препращат към подобен с български, на който дава отговор някой си Абу Маджид. Той прецизира, че кола ще ги придружи до зона на 3 км от сръбската граница, по-късно тя се минава пешком, а след още 3 км друга кола ще ги вземе и води до Белград.

Предлага се и опция да го преведат през границата с най-интензивния трафик в Европа против сумата от 4200 $.

Вестникът цитира шефа на " Гранична полиция " Антон Златанов, съгласно който " тази граница е подложена на най-вече тествания от всички останали, само че че обстановката в последните 6 месеца се усъвършенства ".

Източник: Телеграф
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР