Центърът на София остава блокиран в 26-я ден на протестите

...
Центърът на София остава блокиран в 26-я ден на протестите
Коментари Харесай

Ден 26: Блокадите в страната остават и се разрастват

Центърът на София остава блокиран в 26-я ден на митингите с искане за оставките на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Остават палатковите лагери на три основни кръстовища – на Орлов мост, пред Софийския университет “Климент Охридски “ и на площад “Независимост “ сред президентството и Министерския съвет, като ситуацията в понеделник вечерта, когато започнаха да се събират протестиращи, остава спокойна.

Освен протестиращите против държавното управление и основния прокурор кръстовището на Софийския университет продължава да е блокирано от майки от придвижването “Системата ни убива “, които желаят санкции в Министерство на вътрешните работи поради експанзията против тях при опита на полицията да ги спре да се причислят към блокадата на Орлов мост преди два дни. Четвърти ден остава блокадата на пътя Стара Загора-Хасково, а от понеделник вечерта палатков лагер беше разпънат и пред общината във Варна.

Същевременно протестиращите на “Орлов мост “ излязоха в понеделник с ултиматум към премиера Бойко Борисов: още през днешния ден да направи своя избор - да подаде оставка или да докара силите на реда, които да отворят още веднъж Орлов мост, като ги оглави персонално .

“Оставаме тук, на Орлов мост и чакаме Вашата оставка господин Борисов! Или пък Вас самия отпред на жандармерията ", обявиха те.

В началото на митинга на столичния площад “Независимост “ едни от уредниците му, известни като “Отровно трио “ - Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков се оплакаха, че телефонните им диалози редовно се подслушват , а хората, които приказват с тях след това биват заплашвани. Заплахите са най-различни – от уволняване до спиране на бизнес, инспекции, типичен вид закани, изясни проф. Велислав Минеков. Адвокат Хаджигенов сподели, че уредниците повече няма да споделят авансово какви дейности ще се подхващат, тъй като по този начин предизвестяват управляващите и те противодействат на плануваните прояви на гражданско непокорство. Като образец той уточни осуетения опит за блокиране на автомагистрала “Тракия “ при Стара Загора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР