Центърът на Лох Нес иска „ново поколение ловци на чудовища“ за най-голямото търсене от 50 години

...
Центърът на Лох Нес е на подновен лов за Неси“,
Коментари Харесай

Центърът на Лох Нес е на подновен лов за „Неси“, което се описва като най-голямото търсене от повече от 50 години .

Базираната в Шотландия организация иска следващото "поколение ловци на чудовища" да помогне за разкриването на истината при издирване в края на август. Центърът си партнира с Loch Ness Exploration, за да използва термални дронове, инфрачервени камери и хидрофон, за да се опита да намери митичното чудовище, за което се твърди, че се крие някъде под сладководното езеро Лох Нес в Шотландия.

Търсенето е планирано за уикенда от 26 и 27 август е обявен за най-големият по рода си, откакто Бюрото за разследване на Лох Нес изследва езерото през 1972 г.

„Ние сме пазители на тази уникална история и освен че инвестираме в създавайки незабравимо изживяване за посетителите, ние се ангажираме да помогнем да продължим търсенето и да разкрием мистериите, които се крият под водите на прочутото езеро Лох“, каза Пол Никсън, генерален мениджър на центъра в Лох Нес. „Уикендът дава възможност да претърсим водите по начин, който никога не е бил правен досега, и нямаме търпение да видим какво ще открием.“

Има повече от 1140 официални наблюдения на неуловимо чудовище, регистрирано до момента, според Центъра в Лох Нес. Търсачите се надяват използването на термични дронове и инфрачервени камери да помогне за идентифицирането на всякакви аномалии. Хидрофонът ще се използва за прослушване на всякакви „обаждания, подобни на Неси“ под водата.

Доброволци ще помагат да се внимава за пробиви във водата и необясними движения. Те ще бъдат информирани от Алън Маккена, член на Loch Ness Exploration, за това какво да търсят и как да записват откритията си.

„Надяваме се да вдъхновим ново поколение ентусиасти от Лох Нес и като се присъедините към този широкомащабен повърхностен часовник, вие ще имате реална възможност лично да допринесете за тази завладяваща мистерия, която е пленила толкова много хора от по целия свят“, каза Маккена.

Това няма да е първото търсене, използващо напредъка на технологиите, откакто започнаха да се разпространяват легенди за митичното чудовище. През 2018 г. учен от Нова Зеландия ръководи екип до езерото, за да

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР