Центърът на Донецк е бил атакуван по-рано днес. В резултат

...
Центърът на Донецк е бил атакуван по-рано днес. В резултат
Коментари Харесай

Ударен е офисът на ръководителя на ДНР Денис Пушилин

Центърът на Донецк е бил нападнат по-рано през днешния ден. В резултат на обстрела са убити четирима души, а 10 са ранени. Под обстрел е била и администрацията на ръководителя на ДНР Денис Пушилин, както и хотел, в който отсядат публицисти, търговски център, жилищна постройка и други здания. По време на нападението Пушилин не е бил в офиса, предава Interfax. Според ТАСС отговорността е на Въоръжените сили на Украйна.

Обстрелван е регионът на търговски център Green Plazа, регионът към Донецкия народен механически университет и регионът на постройката на Министерството на вътрешните работи. Обстрелян е и хотел " Централ ", където отсядат публицисти, в това число задгранични. В постройката е имало към 50 души.

Според Донецката новинарска организация снарядите са уцелили фасадата на централата на Пушилин на бул. ''Пушкин'', дясното крило и горните етажи. В резултат на това е почнал пожар. Според сътрудник на ТАСС друга постройка на администрацията на ръководителя на ДНР също е потърпевша. Тя се намира на улица ''Артем'', регионът към която е отцепен.

 

След като остана жив и незасегнат водачът на ДНР Денис Пушилин разгласява видеообръщение в канала си в в Телеграм. „ Използвани са снаряди диаметър 155, модел НАТО. Всъщност в този момент Западът взе участие в съответното целеустремено заличаване на цивилни масиви в град Донецк. Като цяло считам, че незаконният украински режим би трябвало да си понесе заслуженото наказване “, сподели ръководителят на ДНР. Според него украинските управляващи употребявали терористични способи, като взривявали цивилни и обстрелвали центъра на града.

 

Председателката на т. н. Комисия по наказателно и административно законодателство на Народния съвет на ДНР съобщи, представена от Донецката новинарска организация, че „ обстрелът на центъра на Донецк удостоверява нуждата от интернационален арбитражен съд за военни нарушители. “

 

Новият удар против Донецк е бил нанесен от сили на ВСУ, ситуирани в село Орловка, северозападно от Авдиевка в следената от Киев част на региона. Най-малко една от офанзивите е осъществена с американски HIMARS, настояват сепаратистите от ДНР.

Както украинската осведомителна организация по-рано заяви, Пушилин е удостоверил желанието си да организира " арбитражен съд " против украински военнопленници в Мариупол, макар изказването на президента Володимир Зеленски, че Украйна няма да договаря с Руската федерация при положение на подобен " развой ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР