Център за професионално обучение (ЦПО) към УМБАЛ „Канев“ АД в

...
Център за професионално обучение (ЦПО) към УМБАЛ „Канев“ АД в
Коментари Харесай

Парамедици от Русе успешно завършиха квалификационен курс в УМБАЛ „Канев“

Център за професионално образование (ЦПО) към УМБАЛ „ Канев “ АД в Русе връчи дипломи трета степен за професионална подготовка на първи випуск на подготвени парамедици. Техният профил е „ Транспортиране на потърпевши и заболели хора, оказване на първа помощ и асистиране в незабавни отделения “.
Курсът продължи 13 месеца с теоретични и на практика образования с преподаватели с дълготраен опит и работещи в Университетска болница „ Канев “. Обучаваните бяха 10 и на финала поставиха два изпита по доктрина и процедура. Професионалните свидетелства са съобразени с родното законодателство. Болницата ще провежда нов курс по хуманната компетентност, заради възходящия интерес. Парамедикът оказва незабавна помощ, която е нужна за първична оценка при поддържане на главните витални функционалности и обезпечаване на превоз до лечебното заведение.
Инж. Иван Иванов, шеф административни действия на УМБАЛ „ Канев “, връчи дипломите по време на Съвета по здравни грижи на болничното заведение, в наличието на старшите медицински сестри, водили практическите занятия в курса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР