Център за професионално обучение към Университетска болница Канев в Русе

...
Център за професионално обучение към Университетска болница Канев в Русе
Коментари Харесай

В Русе набират желаещи да станат парамедици

Център за професионално образование към Университетска болница " Канев " в Русе набира искащи да запишат курс за парамедик. Очаква се курсът да стартира в края на февруари, разгласи основната здравна сестра на болничното заведение Цветелина Станчева, предава БГНЕС.
Парамедикът реализира действия по оказване на първа помощ, свързани с първична оценка и поддържане на главните витални функционалности и с обезпечаване на профилиран превоз до лечебно заведение.
Курсът е с дълготрайност 960 часа, като са планувани часове по доктрина и на практика занятия, които се организират в отделенията на болничното заведение. Преподаватели са чиновници на УМБАЛ " Канев ", с дълготраен опит с образователно-квалификационна степен в посоки " Медицина " и " Здравни грижи ". Обучението приключва с полагането на два изпита и издаване на съответния документ, съгласуван със законодателството.
Изискванията към претендентите са да имат приключено приблизително обучение или добито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и удостоверение за правоуправление на МПС категория B.
Срокът за образование е почти 1 година. Графикът за осъществяване на занятията е съгласуван с курсистите, с цел да е комфортно да посещават постоянно лекциите и упражненията си, без това да въздейства на останалите им персонални и професионални задължения.
През тази година завърши първият курс за парамедици - трета степен, който сполучливо приключиха 10 курсисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР