Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на

...
Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на
Коментари Харесай

Откриха център в подкрепа на деца и семейства в Мездра

Център за социална поддръжка и Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии откриха в Мездра, оповестиха от общинския пресцентър. 

Новите обществени услуги са основани по план „ Нови услуги за децата на Мездра и техните фамилии “, изпълнен с поддръжката на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година  По плана е закупен профилиран микробус и в допълнение съоръжение за двата центъра. 

Лентата на новата облага прерязаха заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, ръководителят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова, регионалният шеф на Враца Стефан Красимиров и кметът на Мездра Иван Аспарухов.

„ Когато вършим политика,  тя може да бъде осъществена единствено по един метод: страна - община - локална общественост. Тези два центъра, които откриваме през днешния ден, са плод на големите старания, на голямото самообладание на доста хора “, акцентира в словото си по този мотив кметът на Мездра. 

Държавата прави политики, страната обезпечава запаси, само че страната не може сама да помогне на тези, които имат изключителна потребност от нашата поддръжка, сподели от своя страна заместник-министър Иван Кръстев. Той означи, че община Мездра е една обществено виновна община, която се грижи освен за своите жители, само че и за хора от други елементи от страната, които получават поддръжка в Центровете за настаняване от фамилен вид и в консултативните услуги.

През последния програмен интервал в нея са вложени над 3 150 000 лв. единствено в обществени услуги. Повече от 80 нуждаещи и в този момент получават поддръжка по плана „ Патронажна грижа плюс “, а разкритите работни места са тридесет, сподели още Кръстев, допълват от общинския пресцентър. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР