Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за възрастни хора

...
Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за възрастни хора
Коментари Харесай

Център за хора с деменция ще заработи в белоградчишкото село Дъбравка

Център за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) за възрастни хора с деменция ще бъде открит от началото на идната година в белоградчишкото село Дъбравка. Още две обществени заведения ще бъдат разкрити в Белоградчик, сподели пред Радио Видин кметът на общината Борис Николов:
"Предстои от първи януари идната година да получим финансиране за ново ЦНСТ за възрастни хора са деменция в село Дъбравка, където ще бъдат разкрити 14 работни места. От 7-8 години има стартирани и два плана за ЦНСТ-та в града за деца без родители. По една или друга причина тези центрове не бяха открити, парите изчезнаха. Вече имаме контракти по стратегия „ Региони в напредък “. Подписах контракта с ръководителя на оперативната стратегия. Започнахме процедури за избор на реализатор, с цел да приключим през идната година тези два центъра. Единият от тях остава Център за настаняване от фамилен вид, а другият ще е Център за социална поддръжка. "
Повече от 35 души ще бъдат заети в обществените центрове, които ще проработят от идната година в общината, сподели още Борис Николов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР