Център за координиране на общите проекти и на нормите между

...
Център за координиране на общите проекти и на нормите между
Коментари Харесай

Радев и Къцян обсъдиха инвестициите, ЕС и съвместните проекти

Център за съгласуване на общите планове и на нормите сред Европейски Съюз и Китай да бъде построен в София, увеличане на вложенията и алпиниста Боян Петров.

Това бяха измежду обсъжданите тематики по време на срещата сред президент Румен Радев и министър-председателят на КНР Ли Къцян.

Това оповестиха от президентството.

Радев прикани Китай да усили вложенията си в у нас в осведомителните технологии, образованието и науката.

 Снимка 367002
Източник:

Прегледът на китайското икономическо наличие в нашия район демонстрира, че китайските вложения в прилежащите страни са неведнъж по-големи, в сравнение с в България . Желаем да наваксаме това закъснение и да притеглим огромни китайски вложители в енергетиката и транспортните инфраструктурни планове, само че и да следваме нов всеобхватен метод, който да сплоти перспективни области като индустрията, осведомителните технологии, културата, образованието, науката и селското стопанство, сподели той.

Ли Къцян е на посещаване у нас за присъединяване в Седмата среща н а върха на групата 16+1 за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, която тази година се организира в София. Българският държавен глава изрази убеденост, че визитата на министър-председателя на Китайската национална република у нас ще даде мощен подтик на развиването на другарските и партньорски връзки сред двете страни и ще спомогне за издигането им на по-високо ниво.

 Борисов чул ангажимент от Китай за сполучлив завършек на Обновена
Борисов чул ангажимент от Китай за сполучлив завършек на " Белене "

Китайските тактики били с визия за след 50 години

Румен Радев прикани и за постигането на синергия сред китайските инициатив и и политиките на Европейски Съюз в нашия район.

Президентът открои позитивната наклонност за увеличение на стокообмена сред България и Китай, изрази вяра за ускорение на процедурите за импорт на български аграрни артикули в Китайската национална република и означи, че в икономическото партньорство към момента има огромен необработен капацитет.

 Снимка 367005
Източник:

" Китай е наш първокачествен сътрудник. В изискванията на офанзиви против правилата на пазарната стопанска система, Китай се трансформира в стожер по отстояването на тези правила ", сподели президентът. " Ние държим на нашето другарство през всички тези години и имаме вяра, че то би трябвало да се укрепва, тъй като е основа за бъдещи ползотворни контакти. Удовлетворени сме, че имаме отлични политически връзки, основани на взаимно доверие и почитание. Искам да Ви уверя, че желаем да развиваме нашите всестранни другарски връзки ", добави още президентът.

Къцян изрази интереса на Китай за бъдещи вложения у нас в региона на индустрията, осведомителните технологии, енергетиката, превоза, културата, образованието и научните проучвания, както и за основаването на директна въздушна линия сред България и Китай, която да помогне за увеличението на броя на туристите от двете страни.

 Борисов благодари на китайския дипломат за издирването на Боян Петров
Борисов благодари на китайския дипломат за издирването на Боян Петров

Премиерът чака съответни планове на срещата " 16+1 "

По време на диалога естествено бе обиден и казусът с алпиниста Боян Петров.

Радев благодари за оказаната помощ от китайските управляващи, персонално от премиера Ли Къцян и дипломат Джан Хайджоу, за организирането на акциите за търсене Петров, липсващ при опит да изкачи връх Шиша Пангма в Хималаите.

По време на срещата президентът насочи покана към китайския си сътрудник Си Дзинпин да посети България.

Президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева са домакини на публична вечеря във вила " Калина " по случай визитата на министър-председателя Ли Къцян и брачната половинка му Чън Хон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР