Ценоразписът за сумите да не се определя от депутатите, а

...
Ценоразписът за сумите да не се определя от депутатите, а
Коментари Харесай

300 млн. лв. не достигат на застрахователите за щетите на пътя

Ценоразписът за сумите да не се дефинира от депутатите, а от съда


300 млн. лева не доближават на застрахователите за вредите на пътя. Тези сметки показа зам.-председателят на КФН Владимир Савов по време на разискване в Комисията за бюджет и финанси дали да сложат таван от 20 хиляди лева за неимуществени компенсации при гибел на пътя.

„ Заделяните запаси от застрахователите по „ Гражданска отговорност “ не са задоволителни да покрият компенсациите, изключително при рейсовете и камионите, където вредите са най-високи, а наградите прекомерно ниски “, разяснява той. Според представител на Гаранционния фонд предявените при тях искания единствено за три месеца са 49, в които 101 лица претендират за компенсации сред 100 и 200 хиляди лева Един от случаите е за предявена рекламация от дете, което се е родило след гибелта на своя дядо.

Депутатите се сплотиха към тезата, че липсват точни планове за новите промени в Кодекса за обезпечаване. А оферти имаше сумите да не се дефинират от депутатите, а от съда.

След решението на Върховен касационен съд да разшири кръга на роднините, които да могат да предявяват искания застрахователите цитираха данни, съгласно които единствено първите три месеца след решението исковете от новия кръг лица наброяват 318, в които още 828 наследника желаят 100 млн. лева компенсации за болки и премеждия.

Очаква се нов спор, в който да се реши ориста на роднините, предявяващи искания и на застрахователните сдружения, които към този момент приказват за банкрути.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР