Ценообразуването е най-сложното нещо в икономиката и винаги когато политиците

...
Ценообразуването е най-сложното нещо в икономиката и винаги когато политиците
Коментари Харесай

Икономист за мерките за сваляне на цените на хранителните продукти: На хората се хвърля димка, че се прави нещо

Ценообразуването е най-сложното нещо в стопанската система и постоянно когато политиците си мислят, че могат да въздействат, се заблуждават. Това сподели в ефира на bTV икономическият специалист Кузман Илиев във връзка последните изказвания на служебния кабинет за мерки за събаряне на цените на съществени хранителни артикули.

По думите единственото, което може да направи властта, са условия, които да създадат българските производители и бизнесмени конкурентноспособни. А това, което може да смъкна цените, е държанието на потребителите, които стартират да купуват по-малко, когато не могат да си разрешат високата цена.

" Идеята е да се понижи общественото напрежение и на хората да им се хвърли нали някаква такава димка, че видите ли ние вършим нещо “, добави той във връзка ограниченията на служебния кабинет.

Според него виновност за високите цени в България има неправилната дългова политика през последните няколко години. " Тези пари се вкарваха през пенсии и заплати, хората харчат – цените се подвигат “, посочи Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР