Ценна картина на Винсент Ван Гог, открадната през март 2020

...
Ценна картина на Винсент Ван Гог, открадната през март 2020
Коментари Харесай

Известен арт дилър откри картина на Ван Гог, открадната по време на локдауна

Ценна картина на Винсент Ван Гог, открадната през март 2020 година по време на локдауна поради коронавирусната пандемия от музея " Сингер Ларен " наоколо до Амстердам, е открита от нидерландския " Индиана Джоунс на света на изкуството " Артур Бранд, съобщи Агенция Франс Прес.

Бранд е прочут арт детектив , профилиран в следствието на случаи с откраднати творби на изкуството.  

Творбата " Градината на енорийския духовник в Нюнен напролет на 1884 година ", оценена на сред три и шест милиона евро , е открита от Артур Бранд в съдействие с нидерландската полиция.
    
По думите на детектива мъж, поискал да остане неизвестен, е върнал картината, увита в калъфка за възглавница и торба , след отправени апели от страна на полицията и на самия Артур Бранд.

Кражбата на картината от музея " Сингер Ларен " на 30 март 2020 година влезе в заглавията на вестниците по целия свят, напомня организацията.

Видеоклип, възложен от Бранд, демонстрира по какъв начин той разопакова картината в хола си, учуден от откритието. " Потвърждението, че това е откраднатият Ван Гог, беше един от най-великите моменти в живота ми. Не можех да допускам ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

Местонахождението на картината на Ван Гог  към момента не е известно преди две седмици, когато с детектива се свързва мъж, който споделя, че желае да я върне .

След като договарят известно време, Бранд убеждава мъжа, който съгласно него няма нищо общо с кражбата, да върне творбата на изкуството. Творбата датира от началото на кариерата на Ван Гог, преди продуктивният  художник да се заеме с постимпресионистичните си картини като " Слънчогледите " и поразителните си автопортрети.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР