„Цените са най-болната тема за потребителя, но от години си

...
„Цените са най-болната тема за потребителя, но от години си
Коментари Харесай

Терзиев: Сегашните цени в бензиностанциите ще се запазят през лятото

„ Цените са най-болната тематика за потребителя, само че от години си приказваме, че това е геополитика. За страдание ще става все по-силна геополитика в аспекта на зелената договорка, на възстановителния проект, непотребните пари, които стоят във финансовата сфера и би трябвало да бъдат използвани. “ Това съобщи пред БНР Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.
Тенденцията за по-ниско ползване през миналите 12 месеца докара до доста ниски равнища на нефта, напомни Терзиев.

„ След което възобновяване стартира и тази година сме на равнища отпреди пандемичната конюнктура. Що се отнася обаче до тренда на интернационалните цени, в случай че създадем една проекция сред петрол и дериватите, то стабилно за последните 14 месеца имаме непрекъснато повишаване “, означи специалистът. По думите му през днешния ден ще бъде доближат растеж от 78 $ за барел, което демонстрира едно:

„ Пазарите са нестабилни, само че към непрекъснато покачване. “

Обяснението на Живодар Терзиев:

„ Налетите в стопанските системи пари, които бяха спестени от една страна в фамилиите, в потребителите, а от руга страна банките от ден на ден принуждават търговците да ги въртят, тъй като в края на краищата заплащат наказателни наказания, в случай че парите преспиват в банките, водят до търсене на източници, които ще дадат растеж, с други думи облага на финансовите брокери и оттова привлеченият интерес в горивата дава този непрекъснат растеж. “

От началото на годината покачването на колонките в бензиностанциите е от порядъка на 25 стотинки, посочи Терзиев.

Той предвижда, че цените, които виждаме сега, ще се запазят през цялото лято.

„ Може би с тази наклонност за леко повишаване. Аз персонално разгадавам, че тези равнища са задоволителни за лятото, стига да имаме устойчиви интернационалните цени. “

При природния газ като част от моторното гориво „ с 5-6 стотинки това лято несъмнено ще забележим проявяване нагоре, тъй като трендът е подобен “, уточни още Живодар Терзиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР