Цените растат: Шопската салата с 3 лева отгоре.Шопската салата с

...
Цените растат: Шопската салата с 3 лева отгоре.Шопската салата с
Коментари Харесай

Цените растат: Шопската салата с 3 лева отгоре

Цените порастват: Шопската салата с 3 лв. от горната страна.

Шопската салата с български домати и краставици излиза с към 3 лв. по-скъпо от вносните. Това демонстрира съпоставяне на „ Телеграф “ в магазините.

На пазара към този момент има родна продукция, като цената на българските домати е над 5 лв. за кило. В един от магазините се оферират розови по 5,30 лева за кило, а краставиците са 5 лв..

Така за кг домати и краставици сметката е 10,30 лв.. Има обаче и испански аналог на аления зарзават, който се продава за 4 лева, само че сега е понижен на 2,80 лева

Турските са по 4,50 лева за кило, а има по 3,50 лева Краставиците импорт от Гърция или Турция вървят сред 3 и 4 лева за кг. Така за двата зеленчука ще платите към 7,50 лева

Родно произвеждане по пазарите може да се откри още спанак, зелени салати, лук, репички. Над 2 лв. коства остарелият лук тази година. В доста от магазините се предлага вносен.

На пазара в Пловдив цената на краставиците варира сред 2 и 5 лв., а на доматите от 3 до 6,50 лева Най-търсени са българските краставици второ качество, а български домати към момента няма.

Оранжерийни производители разясниха, че тази година засаждането на родни зеленчуци в оранжериите е закъсняло с два месеца. Причината е неналичието на предвидимост при енергийните цени, защото от тях се дефинират разноските за производството. Ако преди засаждането на родна продукция в оранжериите е ставало в края на декември, в този момент то се случва в края на февруари, споделят производители.

По пазарите има доста спекуланти, които продават вносна продукция за българска. Обикновено слагат етикети, че краставицата е от Сандански, само че в действителност е гръцка, разкриха производители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР