Цените при млечните продукти бележат спад, като редуцирането е между

...
Цените при млечните продукти бележат спад, като редуцирането е между
Коментари Харесай

В Шумен отчитат спад на цените при млечните продукти

Цените при млечните артикули бележат спад , като редуцирането е сред 5 и 10% . Причината е по-високото произвеждане на мляко в Европа, което въздейства и на българския пазар, показва мениджърът на огромен шуменски хипермаркет Стоян Вълчев. Той добавя, че към този момент са получени първите уведомления от снабдители, че цените спадат.
 
Най-осезаемо е това при кашкавала и маслото, до момента в който по-малко понижава цената на киселото мляко. Така при 400 грама кашкавал от акциионна цена 7.99 лв. за кг в този момент тя е 6.99 лв.. При постоянни цени от 10.50 за кг се доближава до 9 лв.. Справката на Вълчев демонстрира, че при цена на кофичка киселото мляко към 1.50-60 лв. се стига до 1.30-40 лв..
 

Вълчев напомни, че през есента на 2021 година е почнало повишение на цените на млечните артикули, като пикът му е бил сред 20 и 30%.
 

Доста сериозен растеж бе регистриран след началото на войната в Украйна, защото страната е огромен производител на сурово мляко. Липсата на това мляко оказа въздействие за неналичието на суровина в цяла Европа и това увеличи цените, изяснява мениджърът.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР