Цените по морето падат от 1 септември, но съвсем не

...
Цените по морето падат от 1 септември, но съвсем не
Коментари Харесай

Цените по морето падат с 20 процента, вижте намаленията

Цените по морето падат от 1 септември, само че напълно не с толкоз, колкото чакахме. Това е късият извод от бърз обзор на офертите на хотели и курортни комплекси. Намалението към този момент е сред 10 и 20 % по отношение на цените в пиковия месец август. Едно обаче е несъмнено - плажът ще е полупразен и битка за шезлонги няма да има. Причините са няколко - коронавирус заболеваемостта, която стартира да катери върхове и евентуално ще промени проектите на доста летовници за късно море и продължаващото стягане на ограниченията при входящия туризъм. И за похлупак - последните дни на август и първите на септември не дават обещание идеално време за плаж.

От години множеството места за настаняване разделят лятото на четири елементи с разнообразни цени. Общото е, че за ранно юнско море желаят съвсем същите пари както за септемврийското. От края на предходната седмица студио в комплекс на плаж " Нестинарка " в Царево се резервира за 113 лв. на база ол инклузив. До 26 август същото е коствало 132 лв., или номиналното понижение е под 20 лв.. След 9 септември цената пада на 100 лв.. В Слънчев бряг ситуацията е същото - двойната стая, която до 24 август е коствала 102 лв., към този момент става 91 лева, или едвам с 11 лв. по-евтина. Изхранването също е ол инклузив.

В 4-звезден комплекс на Златни пясъци пък понижават цените още по-символично - двойната стая на база ултра ол инклузив пада от 74 лв. на 69 лв., или с 5 лв. по-малко.

След 15 септември обаче множеството морски хотели, които са решили да удължат сезона, пускат екстри от рода на " 7 = 6 ", т.е. едната нощувка е бонус. За по-дълъг престой хотелиерите подаряват две безвъзмездни нощувки. Луксозен хотел в Свети Влас предлага цена от 189 лв. на човек в двойна стая за 5 дни, с включена храна. Офертата гласи, че това в действителност е действителната цена на 3-дневния пакет. Така почивката за двама ще излезе 378 лв. във втората половина на септември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР