Цените независимостта си по време на пътуване? Искате да посетите

...
Цените независимостта си по време на пътуване? Искате да посетите
Коментари Харесай

Ако взимате кола под наем, имайте предвид тези съвети

Цените независимостта си по време на пътешестване? Искате да посетите единствено тези места, които сами сте избрали, без да се преценявате с групи и графици? Ако отговорът е " да ", то наемането на автомобил по време на пътешестване е най-хубавият избор.

Наемането на автомобил дава самостоятелност и подсигурява комфорт по време на пътешестване, защото посоката и времето могат да бъдат съобразени напълно с вашите персонални потребности и проекти. Колата чартърен е идеално решение и при пътешестване с деца, защото разрешава почивки когато и да е.

Добре е да помислите за кола под наем сравнително овреме, като онлайн платформите ще ви разрешат да сравните предлаганите коли и предложения елементарно и бързо, и да извършите най-удачния избор. Какво да вземете поради при наем на автомобил, с цел да имате безвредно и удобно пътешестване без грижи и неприятни изненади - подсказват ни специалистите на eSky.

1. Взимане и връщане на автомобила 

Не забравяйте да съобразите точното време на идване, както и местоположението, от което желаете да вземете и върнете колата. Забавянето при връщането може да докара до начисляване на спомагателни такси. Най-добре е да резервирате автомобила един час след кацане и да зададете времето за връщане към 2-3 часа преди тръгване.

2. Брой и възраст на водачите 

В множеството случаи водачите на възраст сред 30 и 65 години не заплащат спомагателни такси. По-младите водачи обаче би трябвало да бъдат готови за по-висока наемна цена. Обърнете внимание и на допустимия брой водачи. Обикновено в общоприетата цена е включен един лидер с право на ръководство, като за втори подобен се ползва спомагателна такса.

3. Oборудване  

Детски седалки, навигация, спомагателна застраховка, вериги, климатик – това са екстри, които би трябвало да се вземат поради още при резервацията на автомобил чартърен. В взаимозависимост от броя пасажери и планувания маршрут, би трябвало да изберете автомобил, който ще обезпечи оптимален комфорт и сигурност за вас и останалите участници в придвижването.

4. Застраховка и горивна политика 

Важно е договорът за наем да включва горивна политика на транспортното средство – нормално се дава с цялостен контейнер и следва по този начин да бъде върнато. Погледнете и типа застраховка, включена в цената. В общия случай автомобилът е със общоприета застраховка, само че против спомагателна сума може да се направи и спомагателна такава с повече прерогативи.

5. Депозит 

При резервирането на автомобил ще бъде блокирана сума от кредитната карта на лидера. Ако автомобилът бъде развален или откраднат, депозитът няма да бъде възобновен. Всички условия по депозита, следва да бъдат тъкмо и ясно разказани в изискванията за наем.

6. Документи

За наем на автомобил, са ви нужни паспорт или персонална карта, копие от потвърждението на резервацията и кредитната карта, употребена за заплащането. Картата би трябвало да бъде на името на главния лидер. Обърнете внимание на положението на автомобила още при вземането му. Направете фотоси извън и от вътрешната страна, съобщете за драскотини или вдлъбнатини, както и за щета на тапицерията. 

Уверете се дали всички устройства са изправни (климатик, фарове, радио и т.н.), както и че автомобилът е оборудван с комплект първа помощ и пожарогасител. Когато връщате колата, не забравяйте да поискате документално удостоверение за неналичието на вреди, с цел да ускорите отблокирането на депозита. Съхранете всички документи, при положение на евентуални проблеми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР