Цените на златото могат да преминат границата от 2000 долара

...
Цените на златото могат да преминат границата от 2000 долара
Коментари Харесай

Citigroup: Златото може да достигне 2000 долара за унция

Цените на златото могат да преминат границата от 2000 $ за тройунция в идващите 2 години, споделят от Citigroup, от където показаха редица фактори за това, в това число риск от световна криза и опцията Федералният запас да намалят лихвите до нулеви равнища, написа Bloomberg.

“Очакваме спот цената на златото да се задържи на високи равнища, като е доста допустимо да се доближат 2000 $ за тройунция в идващите 1-2 години ", споделя анализаторът Акаш Доши.

Ако това се случи, благородният метал ще усъвършенства върха си от 1921.17 $ за унция, реализиран през 2011 година

По-ниските лихви, предстоящи в идващите месеци, рискът от криза на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, геополитическите проблеми са все фактори, които биха подкрепили нов бичи тренд за златото, споделя още Доши.

През този месец златото доближи равнища, които не бяха виждани в последните 6 години, като всичко това се случва на фона на новите тласъци, оповестени от Европейската централна банка (ЕЦБ), както и възможното намаляване на лихвите в Съединени американски щати през идната седмица.

Всичко това покачва глада към златото, на където се насочват все по-големи суми пари.

За момента потреблението в Съединени американски щати, както и опцията за растеж, остават на високи равнища, само че ние сме все по-обезпокоени от сигналите, идващи от пазарите в последните месеци. Водещите знаци регистрират най-силния си спад от Голямата меланхолия насам, показват още от Citi.

Спот цената на златото сега е 1490.80 $ за унция, което е 16% над равнището, регистрирано в края на 2018 година, като главният растеж беше осъществен през последните четири месеца.

От City също по този начин покачиха таргета на цената за златото през четвъртото тримесечие със 125 $, до 1575 $ за унция, а упованията за 2020 година са то да се нарастне с нови 14%, до най-малко 1675 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР