Цените на земята може и да паднат през 2022 година.

...
Цените на земята може и да паднат през 2022 година.
Коментари Харесай

На сметка! 2022 г. - Продавайте земя, докато е скъпа

Цените на земята може и да паднат през 2022 година. Това предизвестяват специалисти в недвижимите парцели. Причината е, че много купувачи сега изчакват, с цел да видят накъде ще се развие пандемията. Друга причина за запаси са все по-сериозните проблеми с напояването на земеделските площи.

Това значи, че в случай че сте решили да попълните фамилния бюджет с пари от наследствените ниви, в този момент е точният миг да търсите покупател. Все още цените са на равнищата от предходната година, само че това може да се промени внезапно в идващите месеци, предизвестяват експертите.

Тези, които желаят продадат земята си или просто да схванат какъв брой коства, могат да го създадат безусловно гратис на уеб страницата на водача в покупко-продажбите със аграрни земи „ Агрион “, както и на националния телефон 0800 111 66.

Експертите ползват самостоятелен метод към всяко едно питане, с цел да подсигуряват транспарантна и съответна цена. За разлика от други компании, „ Агрион “ не употребява метода на осреднена оценка за обещано землище, който изкривява ценообразуването, а образува цената на съответния парцел в сходство със особено основан логаритъм, включващ разнообразни съставни елементи.

Най-честата причина за продажба на земеделска е потребността от свежи пари, изключително след коледните и новогодишните празници, разясняват от „ Агрион “. Според тях, огромна част от притежателите на имоти са подготвени да продадат нивите си, вместо да аплайват пред банките за заеми, където процедурата е тежка и тромава и изисква обикалянето на разнообразни институции.

Друга съществена причина за покупко-продажбите със земеделските земи е нежеланието или невъзможността на притежателите да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени парцели живеят в огромните градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени региони и постоянно парцелите за мотив за яростни правосъдни разногласия сред многочислените наследници. Попадналите в сходна обстановка притежатели съвсем постоянно се възползват от безплатните правни съвещания, които обезпечават опитните адвокати на Агрион.

„ С безплатните оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на сдружението. „ Поради големия интерес към нашата безвъзмездна оценка, от тази година разширихме екипа на специалисти, които я вършат. Правим всичко допустимо, с цел да могат притежателите да получат своята оферта в границите на два работни дни “- споделиха от пазарния водач.

Проучване сочи, че притежателите желаят да продадат своята на компании, които са потвърдили, че могат да се грижат за нея и по тази причина избират най-често „ Агрион “.

„ Агрион “ е най-разпознаваемият за частните притежатели бранд, занимаващ се с ръководство на аграрни земи. За близо 75 на 100 от притежателите на земи и над половината от арендаторите в страната сдружението е пожеланият сътрудник с цел да подписване на договорка за земеделска земя.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР