Цените на ВиК услугите в Софийска област ще увеличат с

...
Цените на ВиК услугите в Софийска област ще увеличат с
Коментари Харесай

С над 44% ще поскъпне водата в общините в Софийска област

Цените на ВиК услугите в Софийска област ще усилят с 44,14 % от 1 юли. Това стана ясно по време на днешното намерено съвещание за разискване на отчет и план на решение за одобрение на бизнес проект за развиване на активността на " Водоснабдяване и канализация " - София като ВиК оператор за интервала 2022-2026 година, както и заявление за одобряване и одобрение на цени на водоснабдителни и канализационни услуги.

В отчета на КЕВР е записано, че цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата би трябвало да се увеличи от сегашните 2,56 лв. за кубик до 3,69 лева с Данък добавена стойност. В 5-годишния си бизнес проект водоснабдителното сдружение планува да влага близо 14 милиона лв., които ще употребява за възстановяване на качеството на водата.

Управителят на ВиК София област Иван Иванов сподели по време на съвещанието, че сдружението е второто по величина в България по-късно в Бургас и доставя с вода 22 общини. Сред тях са Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Копривщица, Правец, Самоков, Своге.

Той разясни, че ВиК София област главно зарежда обитаемоте места в региона помпажно. 

Последната цена от ВиК София област, която към момента е годна, е от 2021 година, напомни Иванов. Според него показаният бизнес проект планува обикновено покачване на цената, като нарастването е обвързвано най-много с повишаването на електрическата сила и горивата. " Мисля, че покачването е доста належащо, с цел да може да си осъществим нашите отговорности и като ВиК оператор към жителите на София област ", разяснява шефът на сдружението. 

Председателят на КЕВР Иван Иванов заяви, че закритото съвещание, в което регулаторът би трябвало да се произнесе с решение по заявката на ВиК София област, ще се организира на 29 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР