Цените на употребяваните автомобили в Германия ще достигнат нов рекорд

...
Цените на употребяваните автомобили в Германия ще достигнат нов рекорд
Коментари Харесай

Шофьорите реват, цените на колите втора ръка скочиха до небето

Цените на използваните коли в Германия ще доближат нов връх за всички времена през 2022 година Изчислено за всички модели, нарастването на цената е 19% по отношение на миналата година. Това е резултатът от настоящия показател на цените на използваните коли (AGPI) на AutoScout24 за цялата 2022 година, написа Ауто-прес нет.

С годишна междинна цена от 27 497 евро, потребителите в никакъв случай не са харчили повече за автомобил от този вид, в сравнение с през последните дванадесет месеца.

Електрическите коли по-специално са доста по-скъпи - приблизително един коства 43 968 евро – това е с 30 % повече, в сравнение с през същия интервал на 2021 година Това ги прави най-скъпата категория използвани коли във връзка с типовете задвижване.

Те изместват хибридните транспортни средства на второ място в класацията, макар че и те са се нараснали със 17 % до междинна цена от 41 844 евро.

AGPI също записва обилни скокове на цените за мотори с вътрешно горене. Бензиновите транспортни средства са се нараснали с 20 % до междинна цена от 24 886 евро, до момента в който купувачите на дизелови транспортни средства заплащат в допълнение 17 %, а приблизително 29 496 евро.

Със междинна цена от 17 461 евро, транспортните средства на природен газ са измежду най-евтините използвани коли, като покачването на цените от девет % също е относително умерено.

Същата картина се обрисува при разбор на автомобилните сегменти, всички от които ще станат по-скъпи през 2022 година Сегментът ванове/микробуси демонстрира най-ярък растеж, като офертните цени се покачват с 19 % до приблизително 23 662 евро. Подобно развиване търпят и дребните коли, които записват повишаване от 18 % до приблизително 13 795 евро.

Автомобилите от междинен клас (средна цена 27 209 евро) се продават с надценка от 17 %, до момента в който колите от компактния клас са с 16 % по-скъпи със междинна цена от 21 001 евро. Най-скъпите транспортни средства вършат минимален скок в цените - спортните коли се усилват единствено с 5 %, което въпреки всичко значи впечатляваща междинна цена от 64 119 евро.

Има малко последователност във възрастовите сегменти. При леко поевтиняване от % ретро колите са с съвсем постоянна междинна цена от 30 270 евро. Не на последно място, една от аргументите за забележителното нарастване на цените на пазара на използвани коли евентуално е по-ниското предложение. Автомобилите на природен газ означават минимален спад с минус четири %.

Във всички останали области предлагането се свива двуцифрено. Запасите от дизели падат с 23 на 100, а тези от бензинови мотори с 27 на 100.

В допълнение, 39 % по-малко електроавтомобили и 23 % по-малко хибридни транспортни средства се слагат във виртуалните витрини. Моделите на пропан-бутан също не са изключение - спадът в предлагането тук е 26 %.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР