Цените на цигарите във Франция поскъпват с 50-60 евроцента от

...
Цените на цигарите във Франция поскъпват с 50-60 евроцента от
Коментари Харесай

Цените на цигарите във Франция поскъпват с 50 евроцента

Цените на цигарите във Франция нарастват с 50-60 евроцента от на следващия ден вследствие на нарастването на таксите и акцизите, планувано от държавното управление, чиято цел е пакет цигари да коства 10 евро към края на 2020 година, с цел да се понижи пушенето във Франция, съобщи Франс прес.

Следващо нарастване на цените ще има през ноември.

Пакет с 20 цигари алено Малборо (Marlboro Red) на групата Филип Морис (Philip Morris), който от 1 януари струваше 8,20 евро, ще коства 8,80 евро или с 10 евроцента повече от нарастването на таксата от на следващия ден, с цел да се компенсира предстоящото понижение на продажбите, което се чака да бъде сравнимо с това през 2018 година.

Преди година, на 1 март 2018 година, държавното управление мощно усили таксите и пакет цигари междинен клас доближи 8 евро (спрямо 7,30 евро до тогава за аленото Малборо). Това докара до спад на продажбите с 9,32 на 100 предходната година.

Таксите съставляват 80 % от цената.

Във Франция цените на тютюневите произведения се дефинират от производителите, само че страната може да провокира нараствания посредством смяна на таксите. Сегашното нарастване е осмото от идването на власт на държавното управление на президента Еманюел Макрон през 2017 година след четири години постоянни цени.

Тютюнопушенето е в основата на ракови и сърдечно-съдови болести и е причина за гибелта на към 75 000 французи всяка година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР