Цените на сватбените ритуали в Пловдив ще бъдат вдигнати след

...
Цените на сватбените ритуали в Пловдив ще бъдат вдигнати след
Коментари Харесай

В Пловдив вдигат цените на сватбените ритуали от 1 февруари

Цените на сватбените ритуали в Пловдив ще бъдат вдигнати след 1 февруари 2018 година, излиза наяве от входираните в деловодството на Общинския съвет оферти за изменение и допълнение на Наредбата за локалните налози и такси.

„ С оглед усъвършенстване работата на общинско дружество „ Радостни обреди ” посредством разширение на конкурентната среда, възстановяване обслужването на жителите и увеличение на приходите от активността на ОП-то, в Община Пловдив е постъпило предложение от шефа му Румяна Толова. Тя предлага да се актуализира ценоразписа на услугите, предлагани от Оперативна програма „ Радостни обреди “. За по-голяма нагледност, предлагам да се анулира напълно номенклатурата на услугите, предлагани от Оперативна програма „ Радостни обреди “ и се одобри нов азбучник на услугите със съответния ценоразпис към него ”, разяснява кметът на Пловдив Иван Тотев, който е вносител на предлагането в локалния парламент. Според него се резервират част от досегашните цени на предлаганите услуги, само че други доста скачат.

Така да вземем за пример организирането на брачен ритуал с фолклорен тракийски обред, прочут като „ Тракийска женитба ”, от 258 лева нараства на 396 лева и то, в случай че е в Централния дом на младоженците и другите два ритуални дома – „ Пълдин ” в Стария град и „ Тракия ” в кметството на едноименния регион. Ако ритуалът „ Тракийска женитба ” е изнесен отвън тях, досегашната цена от 360 лева се подвига на 540 лева От 60 лева на 96 лева скача и цената на най-евтините сватбени ритуали до момента в града под тепетата, които се организираха с механична музика от понеделник до четвъртък и по този метод те се изравняват с тази на услугата, предлагана в петък. Цената на сватбите в съботни и неделни дни и по време на национални празници от 138 лева с музикален акомпанимент остава обаче непроменена. Същото важи и за организирането на ритуали отвън трите дома на младоженците – цената от 240 лева се резервира, а ритуалът „ Именуване на дете ” си остава безвъзмезден. Няма смяна и в цената на услугата „ Организиране на брачен обред по местоживеене на хора с увреждания и лежащо заболели ” – тя остава 48 лева На същата цена се предлага една от новите услуги – осъществяване на златна или сребърна женитба с механична музика от понеделник до петък, до момента в който в събота и неделя сумата е 138 лева, само че с музикален акомпанимент, а изнесените ритуали отвън младоженските домове костват 240 лева Нова е и услугата „ Организиране на брачен обред в пандиза ”, само че тя се предлага единствено в делнични дни против 96 лева

От Оперативна програма „ Радостни обреди ” в Пловдив дават опция за показване на сватбени услуги, осъществявани от външни физически и юридически лица, на територията на трите си дома, само че против 30 лева на месец, 150 лева за 6 месеца или 300 лева за цяла година. Цената за прилагане на зала в Централния дом на младоженците за един час, обаче, скача от 12 на 100 лева, Фоайето пък може да бъде наето против 150 лева, а 70 лева в допълнение коства потреблението на озвучаване и микрофон.
 28pl4002-1  28pl4002-3  28pl4002-4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР