Цените на стоките у нас продължават да растат. От КНСБ

...
Цените на стоките у нас продължават да растат. От КНСБ
Коментари Харесай

Защо цените на част от стоките в България са по-високи от тези в Западна Европа

Цените на стоките у нас не престават да порастват. От КНСБ пресметнаха, че 2432 лева са нужни всеки месец за издръжката на тричленно семейство.

" Хората са обезпокоени. Винаги от бизнеса ще кажат, че цените нарастват поради енергийните източници. Логистиката също е огромен фактор. Но ние считаме, че е прекомерно - цените порастват с по-голям ритъм, в сравнение с е належащо. Голяма част от цените в България са по-високи от тези на Запад. Бизнесът подхваща буферни зони, което не е редно ", съобщи ръководителят на Асоциацията за отбрана на потребителите Пейо Майорски.

Според него високите цени се дължат и на потреблението ни. Колкото повече финансираме бизнеса, толкоз повече сътворяваме причина за спомагателна инфлация. При понижаване на потреблението, тогава цената от единствено себе си ще падне, изясни Майорски.

" Най-често се натъкваме, изключително във физическите магазини, на необявяване на съставките на дадени артикули. Потребителите да гледат деликатно какво написа на етикета на дадения артикул. Може да се обърнем към шефа на комерсиалното заведение. Ако не ни отговори какъв тъкмо е казусът, би трябвало да сезираме КЗП. Трябва да сте сигурен, че сте предпазен от страна на страната. За страдание, ресурсът на страната е прекомерно дребен ", разяснява още гостът на Bulgaria ON AIR.

Майорски означи, че наличието на вода в сиренето е много по-голямо от това, което би трябвало да бъде. По думите му от ден на ден хора стартират да се осведомят за общите условия на договорите, които подписват. Но към момента има такива, които отхвърлят този ангажимент и по-късно остават разочаровани. За тях наблюдават КЗП и Министерството на стопанската система, а АЗП не може да ги предоговаря, обясни гостът.

Според Майорски телекомите употребяват обстановката в страната, с цел да покачат още веднъж цените на абонаментите. Не е обикновено това да става едностранно, настоя той. И моли жителите да предоговарят вноските по заемите си, с цел да не изпаднат в състояние, в което не могат да ги погасяват.

Все отново той регистрира, че търговците към този момент са много по-лоялни към потребителите, които пък са добре осведомени с правата си, когато пазарят от онлайн магазини.

" Няма регулатор при извършването на покупки в споделените платформи. Когато става въпрос за авансово заплащане, незабавно би трябвало да ни светне лампата, че това може да е машинация. Възползвайте се от наложения платеж, не пазарувайте импулсивно ", посъветва Майорски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР