Цените на ски картите в зимните ни курорти растат заради

...
Цените на ски картите в зимните ни курорти растат заради
Коментари Харесай

Цените на ски картите в зимните ни курорти растат заради връщането на 20% ДДС

Цените на ски картите в зимните ни курорти порастват поради 20% Данък добавена стойност ставка, излиза наяве след оповестяването на годишните цени на ски картите. Тази година има повишаване спрямо предишния зимен сезон.

На последното съвещание на Комисията по туризъм към 50-ото Народно заседание представители на зимните курорти в България желаеха ДДС-то за спортните уреди да остане 9% още 12 месеца. Мярката завърши в края на юни. Бизнесът още тогава разгласи, че ще се вдигнат доста цените на картите, в случай че политиците не одобряват настояванията им.

В Банско цената на сезонната карта е 1700 лева до края на ноември, излиза наяве от уеб страницата на концесионера на ски зона Банско. Това е първо нарастване от три години. Досега цената ѝ беше 1500 лева Предстои да бъде оповестена и цената на дневната карта.

От през днешния ден Пампорово пуска в продажба дневната си ски карта за сезон 2024/2025 на цена от 82лв. Тази цена картата ще важи до края на месец октомври, като 69 лева ще заплащат младежи и лица над 65 г.; и 49 лева - деца сред 4 и 11 – годишна възраст. За съпоставяне, дневната карта за възрастни през миналия сезон беше 75 лева, за деца 45 лева и за младежи 59 лева

От уеб страницата на зимния ни ски курорт Боровец излиза наяве, че дневната цена от 75 лева за възрастен остава непроменена и през зима 2024/2025. Сезонните карти пък са пуснати в продажба на цени от 1700 лева за възрастни с включено нощно каране.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР