Цените на самолетните билети могат да скочат с близо 10

...
Цените на самолетните билети могат да скочат с близо 10
Коментари Харесай

Нискотарифните авиопревозвачи вдигат цените през лятото

Цените на самолетните билети могат да скочат с близо 10 на 100 това лято, защото европейците се пробват да " избягат " след две години на тежки ограничавания за пътешестване, съобщи ДПА, като цитира шефа на Wizz Air Йожеф Варади.

По думите му билетите към този момент са по-скъпи, в сравнение с бяха преди началото на пандемията. Варади чака цените да се покачат в допълнение през второто финансово тримесечие нa компанията, което е сред юли и септември.

Резервациите през първото финансово тримесечие са високи, като при междинните цени има наклонност към напредък - с ниски едноцифрени цифри по отношение на същия интервал на финансовата година, завършила през март 2020 година, означи той.

За второто финансово тримесечие чакаме цени с по-високи едноцифрени цифри, които ще са по-високи от същия интервал на 2020 година, разяснява Йожеф Варади. Така нарастването на цените може да се приближи до 10 на 100, макар че компанията не разкри по-подробна информация.

Компанията предизвести акционерите си, че проблемите по летищата през последните седмици ще доведат до оперативна загуба за авиопревозвача през първото тримесечие на финансовата му година. Недостигът на личен състав за въздушен надзор, сигурност и други детайли от веригата за доставки въздействат директно на самолетните компании, чиновниците и клиентите ни, разяснява Варади.

Авиационният бранш продължава да е изложен на външни условия като нарушаванията в контрола на въздушния трафик и продължаващите оперативни проблеми с летищата, които се прибавят към непостоянната макро среда, акцентира шефът на нискотарифната компания. В резултат на това  на този стадий не предоставяме спомагателни финансови насоки за годината.

Броят на пасажерите, които Wizz Air е превозил, е повишен повече от двойно от 10,2 милиона до 27,1 милиона през финансовата година до края на март. Приходите на компанията са се нараснали със 125 на 100 до 1,7 милиарда евро, а загубата преди облагане с налози от 567 милиона до 642 милиона евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР