Цените на пшеницата и готварското олио в арабската страна се

...
Цените на пшеницата и готварското олио в арабската страна се
Коментари Харесай

ЕС дава на Египет 100 милиона евро заради войната в Украйна

Цените на пшеницата и готварското олио в арабската страна се усилиха надлежно със 17 и 10 %

Европейският съюз (ЕС) ще даде на Египет 100 милиона евро, които да оказват помощ на северноафриканската страна да се оправи с нарастването на цените поради войната в Украйна, разгласи ръководителят на Делегацията на Европейски Съюз в Кайро Кристиан Бергер, представен от в. "Ал Ахрам ".

"ЕС застава зад сътрудниците си в тези тежки времена на стопански компликации, породени от съветската експанзия ", се показва в изказване на Бергер, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Египет може да разчита на 100 милиона евро, които да го подкрепят в ролята му на районен център за хранителни артикули ", написа в Туитър европейският комисар по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей след телефонен диалог с египетския външен министър Самех Шукри.

В диалог с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан при започване на април Шукри изиска от Франция в ролята ѝ на ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз икономическа и политическа помощ за намаляване на последствията от войната.

Миналия месец северноафриканската страна публично изиска поддръжка от Международния валутен фонд (МВФ), с цел да успее да реализира програмата си за стопански промени и развиване на фона на международната рецесия.

Според отчет на основаната в Кайро неправителствена организация Форум за развиване и права на индивида Египет е една от най-тежко засегнатите от спора страни, защото хранителната ѝ сигурност в огромна степен зависи от вноса на зърно, най-вече от Русия и Украйна.

Цените на пшеницата и готварското олио в арабската страна се усилиха надлежно със 17 и 10 %, което към момента е по-ниско спрямо други страни. Скокът на цените на месото и месните артикули обаче надвишава растежа на световните цени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР