Цените на природния газ в Европа в петък се повишиха,

...
Цените на природния газ в Европа в петък се повишиха,
Коментари Харесай

Цените на газа в Европа отбелязаха ръст заради изискването на Германия Opal да започне незабавно изпълнение на решението на съда на ЕС


Цените на природния газ в Европа в петък се покачиха, защото немският регулатор изиска от Opal Gastransport неотложно осъществяване на решението на Европейския съд, който анулира решението на Европейската комисия по повод изключението на газопровода Opal еврепейското контролиране.

Цената на газа с доставка за идващият месец на главната борса на Европа – холандската TTF се усили със 7 % - до 15,457 евро за МВтч. По време на сесията покачването доближи до 9,6 %, излиза наяве от известие на организация Bloomberg.

Немската мрежова агнеция Bundesnetzagentur съобщи н петък, че в сходство с решението на съда на Европейски Съюз няма да позволи на компанията оператор да взе участие в търговете за доставка по Opal на 16 септември.

„ Според позицията на Федералната мрежова организация, на OPAL Gastransport (компанията оператор на газопровода) съгласно решението на съда е неразрешено да прави продажбата на мощностите за които става дума. Това в частност се касае по-специално за търга през октомври, който би трябвало да се състои на 16 септември 2019 година “, се споделя в изказването на организацията. Според него става въпрос за мощности от порядъка на 15,86 млн. кВчт.

На „ Газпром “ пък е неразрешено да се употребява от тези мощности за газов пренос.

Полската компания PGNiG на 10 септември завоюва в Европейския съд делото за непозволеното изключване на газопровода Opal от европейското контролиране.

От 6 часа централноевропейско време компанията Opal Gastransport GmbH & Co. KG лимитира потреблението на мощностите на газопровода, се споделя също и в известието на компанията.

От началто на газовия ден доставките на газ през входната точка до Opal от „ Северен поток “ за Грайфсвалд са се намалили, излиза наяве още от известието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР