Цените на потребителските стоки вероятно ще продължат да се покачват

...
Цените на потребителските стоки вероятно ще продължат да се покачват
Коментари Харесай

Шефът на Unilever: Инфлацията не е достигнала своя връх

Цените на потребителските артикули евентуално ще продължат да се повишават в близко бъдеще. Това разяснява изпълнителният шеф на колоса за потребителски артикули Unilever Алън Джоуп.

" През последните 18 месеца сме очевидци на извънреден напън върху разноските за вложени запаси... напън върху нефтохимическите артикули, продуктите, получени от селското стопанство, силата, превоза, логистиката ", сподели той, представен от CNBC.

" Ускоряваме темпа на нарастване на цените, който трябваше да пуснем на пазара. Досега потребителят беше доста устойчив ", сподели Джоуп.

Миналия октомври Unilever разгласява резултатите си за третото тримесечие за 2022 година, като компанията регистрира растеж на цените от 12,5%.

По думите му " ще има по-голям инфлационен напън. В момента може да сме към пика на инфлацията, само че евентуално не сме достигнали пиковите цени ", сподели той.

Unilever стои зад марки като Ben & Jerry " s, Rexona, Dove, ALGIDA, и " Калиакра ", чието произвеждане беше купено от колоса.

" Свикнали сме с покачването на цените, само че никой, ръководещ бизнес сега, в действителност не е претърпял световната инфлация, от дълго време не сме имали такава ", сподели още той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР