Цените на газа в САЩ се покачват до най-високото си ниво от близо 10 месеца

...
Цените на помпите пълзят към 4 долара за галон на
Коментари Харесай

Цените на помпите пълзят към 4 долара за галон на национално ниво.

Средната национална стойност за обикновения бензин достигна 3,85 долара за галон в понеделник, според AAA. Това е най-високото ниво от 19 октомври и идва само седмици преди уикенда на Деня на труда, когато милиони американци ще тръгнат по пътищата.

Летният скок в цените на бензина намаля, като напоследък разходите за шофьорите постепенно се повишиха. Средната стойност за страната е нараснала с два цента през последната седмица.

Все пак цените на газа се повишиха с 28 цента през последния месец и с 32 цента от четвърти юли в резултат на по-високите цени на петрола, причинени от намаляването на доставките от Русия и Саудитска Арабия и екстремната топлина, която отстрани някои американски рафинерии.

Когато лятото неофициално започна уикенда на Деня на паметта, шофьорите се радваха на големи спестявания на бензин от предходната година. Тези спестявания на годишна база почти изчезнаха, като средното ниво за страната спадна само с 11 цента от тази точка миналото лято.

Според AAA сега има 11 щата със средна стойност от $4 или повече, включително Аризона, Илинойс и Юта. Колорадо и Мичиган не са далеч.

Лидерът на ОПЕК Саудитска Арабия по-рано този месец удължи намаляването на производството на петрол поне до септември. Официален източник от Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия каза на държавната информационна агенция SPA на 3 август, че кралството ще удължи това доброволно съкращаване с един милион барела на ден. Източникът каза пред държавните медии, че намалението може да бъде удължено допълнително и този ход е насочен към подкрепа на стабилността и баланса на петролните пазари.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР