Цените на петрола във вторник растат заради данните за съкращаване

...
Цените на петрола във вторник растат заради данните за съкращаване
Коментари Харесай

Цената на петрола отново се покачи над $61 за барел

Цените на петрола във вторник порастват поради данните за редуциране на добива в ОПЕК в навечерието на срещата на участниците в съглашението за ограничение на производството.

Стойността н февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $61,11 за барел, което е с 19 цента над равнището от закриването на вчерашната сесия. В понеделник цената на тези договори се повиши с $0,43 (0,71%), до $60,92 за барел.

Фючърсите за януари на американския пример WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нарастват с 24 цента, до $56,20 за барел. В хода на вчерашната търговия те нарастнаха с $0,79, до $55,96 за барел.

Добивът на страните членки на ОПЕК се е намалил през ноември със 110 хиляди барела на денонощие, оповестява Bloomberg.

Позитивни са вложителите на петролния пазар са и новините, че участниците в пакта ОПЕК+ могат да се договорят за в допълнение редуциране на долива на срещата си във Виена в края на седмицата.

В същото време анализаторите чакат, запасите от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица да покажат намаляването им за първи път от средата на октомври. Официалните данни за положението на стоковите запаси и добива ще бъдат изнесени в сряда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР