Цените на петрола в сряда са стабилни след незначителното и

...
Цените на петрола в сряда са стабилни след незначителното и
Коментари Харесай

Цените на петрола се променят незначително и разнопосочно


Цените на петрола в сряда са постоянни след незначителното и разнопосочно изменение по време на предходната сесия.
Цената на априлския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон в сряда се увеличи до 62,72 $ за барел. Тази заран договорът нарастна едва – до 62,81 $ за барел, или 0,35 %.

Стойността на фючърса за петрола вид WTI за месец март по време на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) в сряда сутринта се намали до 59,17 $ за барел. Според данните от миналата сесия, договорите поевтиняха с едвам 0,1 $ – до 59,19 $ за барел.
Пазарът възприема нееднозначно отчетът на Международната организация за енергетика (МАЕ), оповестен във вторник, разясняват наблюдаващи. От една страна МАЕ покачва прогнозата си за нарастване на търсенето на международно равнище, а от друга предизвестява за евентуален растеж на добива на шистов нефт в Съединени американски щати.

МАЕ увеличи прогнозата за растеж на търсенето на нефт през 2018 година със 100 хиляди барела дневно до 1,4 млн. барела дневно. Повишението обаче ще е под това от предходната, 2017 година, когато бе от порядъка на 1,6 млн. барела дневно.

МАЕ предвижда също по този начин, че добива на нефт от страните отвън ОПЕК ще надвиши растежа на търсенето.

„ Новите и преразгледани данни демонстрират малко усъвършенстване на салдото при започване на 2018 година, само че главното обръщение от предишния месец остава ясно и непроменено: през 2018 година бързо растящия рандеман на нефт в страните отвън ОПЕК, отпред със Съединени американски щати евентуално ще пораства по-бързо от търсенето “, се споделя в отчета на МАЕ.

Агенцията отбелязва също по този начин, че мощният растеж на търсенето през 2017 година, незначителното нарастване на добива на нефт от страна на страните, които не членуват в петролния картел и напъните на страните, участващи в договорката за ограничаване на добива на петрола са довели за забележителен спад на запасите от нефт в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

„ Намаляването на запасите от нефт в развитите страни, означават специалистите от МАЕ, е положителен фактор за пазара в краткосрочна вероятност “, цитира Market Watch анализатора от Sevens Report Тайлър Рич. „ МАЕ става третата от значимите организации, дружно с Управлението за информация в региона на енергетиката (EIA) към Министерство на енергетиката та Съединени американски щати и ОПЕК, подчертаващи обстоятелството, че добивът на нефт в Съединени американски щати ще пораства. Сега това е преобладаващият фактор за цените на петрола “, споделя специалистът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР