Цените на петрола в сряда продължават да се понижават заради

...
Цените на петрола в сряда продължават да се понижават заради
Коментари Харесай

Тръмп напада Китай, цените на петрола се понижават

Цените на петрола в сряда не престават да се намаляват поради сигналите за растеж на запасите в Съединени американски щати и запазващи се опасения за намаляване на световното търсене в изискванията на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

Ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $62,57 за барел, което е с $0,53 по-малко от равнището в края на вчерашната търговия. Във вторник цената на тези договори се намали с $1,67 (2,58%, до ), до $63,1 за барел.

Американският пример WTI с доставка ноември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтинява с $0,35 - до $56,94 за барел. По време на търговията във вторник цената им падна с $1,35 (2,3%), до $57,29 за барел.

Президентът на Съединени американски щати Донлад Тръчм изявление пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации във вторник подложи на рецензия комерсиалните практики на Китай. Това бе възприето отрицателно от вложителите, изключително предвид на това, че двете страни се готвят да възобновят комерсиалните договаряния в околните седмици.

Тръм упрекна Пекин в манипулиране на валутния курс на юана, в кражба на интелектуална благосъстоятелност и дъмпинг, отбелязвайки че се постанова радикална смяна в Световната комерсиална организация поради тези политика на Китай.

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай към този момент докара до съвсем двоен спад в темповете на напредък на световното търсене на нефт, означават анализаторите на Citigroup.

В същото врем данни на Американския институт на нефт демонстрират растеж на запасите от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица с 1,38 млн. барела.

Официалните данни на енергийното министерство за положението на стоковите записи от нефт в СКАЩ ще бъдат обнародвани по-късно в сряда. По оценка на специалисти, интервюирани от &P Global Platts, през предходната седмица те са спаднали със 190 хиляди барела, на бензин с нарастнали с 300 хиляди барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР