Цените на петрола в сряда елиминираха загубите от предишната сесия,

...
Цените на петрола в сряда елиминираха загубите от предишната сесия,
Коментари Харесай

Петролът отново започна да поскъпва

Цените на петрола в сряда отстраниха загубите от предходната сесия, когато се намалиха с повече от 3% на фона на опитите на вложителите да схванат дали напрежението в Украйна понижава, предава Reuters.

Фючъpcитe нa пeтpoлa copт Бpeнт все още се движат с към с към 0.79% (73 цента) нагоре по отношение на вчерашните равнища, сочи информация в Oilprice.com. Така един барел се котира за над 93 $ през днешния ден по обяд, откакто преди този момент курсът потъна с 3.3% след решението Русия да изтегли част от войските си от границата с Украйна. Aмepиĸaнcĸият лeĸ cypoв пeтpoл (WТІ) е с 78 цента по-скъп или 0.84% дo към 93 дoлapa зa бapeл, cлeд ĸaтo завърши сесията във вторник надолу с 3.6%.

Съобщението на Москва от през вчерашния ден, че изтегля войските си от границите с Украйна бе посрещнато със песимизъм, защото президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че над 150 000 съветски бойци към момента се намират в района. Геополитическото напрежение и стегнатият петролен пазар като цяло тласкат цените към 100 $ за барел, разясняват анализаторите.

Технически бихме могли да забележим по какъв начин цените на петрола се връщат до 90 $ за барел, в случай че вложителите изтеглят облагите. Но прогнозите са, че цената ще се повишава, защото международната стопанска система се връща към верния път и ще се следи все по-голяма търсене при стегнат/ограничен пазар “, показва Джонатан Барат, основен капиталов чиновник в Probis Group.

Инвеститорите през днешния ден са внимателни, защото са в очакване на седмичните данни за запасите на нефт в Съединени американски щати, които би трябвало да бъдат изнесени от Администрацията за енергийна информация.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР