Цените на петрола в САЩ могат да се понижат с

...
Цените на петрола в САЩ могат да се понижат с
Коментари Харесай

Цените на петрола ще паднат с над 20%, ако напрежението между Русия и Украйна спадне

Цените на петрола в Съединени американски щати могат да се намалят с над от 20% от сегашните равнища, в случай че напрежението сред Русия и Украйна спадне, съобщи управител от немското сдружение за ръководство на активи DWS, представен от Business Insider.

Суровият West Texas Intermediate тази година се увеличи с близо 19%, надминавайки върхове, невиждани от 2014 година насам. Притесненията за вложителите се дължат на разполагането на 130 000 бойци от Русия на границата с Украйна.

Кризата подвигна цената на WTI до над 93 $ за барел, равнище, което не е следено от август 2014 година Във вторник WTI се намали с 2,15% при 89 $ за барел, поради вероятността за по-голям експорт на нефт от Иран.

" Ако спорът сред Русия и Украйна отслабне, считаме, че цените на петрола WTI ще се върнат до близо 70 $ ", разяснява Дейвид Бианко, основен капиталов шеф за Северна и Южна Америка в DWS Group. Това би представлявало спад от 22%.

Цените на петрола се покачиха и поради по-сериозното световно търсене на суровината, откакто разновидността на ковид Omicron не докара до всеобщо прекъсване на работа, блокиране на обществения живот в международен мащаб.

Суровият нефт Brent се търгува за към 92 $ за барел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР