Цените на петрола в понеделник стартират със спад. Фючърсът за

...
Цените на петрола в понеделник стартират със спад. Фючърсът за
Коментари Харесай

Петролът стартира с понижение


Цените на петрола в понеделник започват със спад.

Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures тази заран започва със спад от 16 цента – до 67, 00 $ за барел, само че малко по-късно се котира на равнище от 67,04 $ за барел, което е спад от 0,17 $ за барел. В петък договорът се намали с 0,07 $ – до 67,16 $ за барел.

Договорът за петрола вид WTI с доставка за април на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 0,23 $ или 0,38 % - до 58,29 $ за барел. При предходната сесия договорът за април за WTI спадна с 0,9 $ или 0,15 % - до 58,52 $ за барел.

През предходната седмица Brent нарастна с 2,2%, а WTI – с 4,4 %.

Страните от ОПЕК+ са покрай осъществяването на съглашението за ограничение на добива на нефт до 90 %, съобщи в неделя пред публицисти в Баку министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих. По думите му, обединяването на страните, добиващи нефт би трябвало да продължат ограничаването най-малко до юни. „ През февруари бяхме покрай осъществяване на договорката до 90 %. Смятам, че през месец март ще сме в положение да реализираме 100 % осъществяване, сподели той. Според него наклонността за последните 6 месеца демонстрира също, че страните са в положение за осъществяване на договорката през първото полугодие изцяло.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР