Цените на петрола в петък вечерта ускориха спада си, поради

...
Цените на петрола в петък вечерта ускориха спада си, поради
Коментари Харесай

Цената на двата основни сорта петрол спада. WTI се върна под 60 долара, а Brent – под 64 долара за барел


Цените на петрола в петък вечерта форсираха спада си, заради опасенията за растеж на предложенията на горива на пазара, сочат данните от търговията. Петролът вид WTI спадна под психическото равнище от 60 $ за барел за пръв път от началото на годината, а Brent се търгува под 64 $ за барел.

Стойността на мартенският фючърс за петрола вид WTI спадна с 2,11 % - до 59,83 $ за барел. Той се търгуваше на равнището от 59,8 $ за барел в края на декември предходната година. Стойността на априлския фючърс за петрола вид Brent се намали с 1,94 % до 63,55 $ за барел.

Влияние върху цената на „ черното злато “ оказват новините за растеж на добива в Съединени американски щати и Иран. Министерство на енергетиката на Съединени американски щати заяви в сряда, че добивът на нефт в страната за седмицата, завършваща на 2 февруари е повишен с 3,3 % до 10,251 млн. барела дневно. Едновременно с това комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати са се нараснали по-малко от предстоящото – с 0,5 % до 420,3 млн. барела.

Заместник-министъра на петрола на Иран Амир Хосейн Заманиния в четвъртък сподели, че Иран възнамерява да усили добива на нефт през идващите четири години със 700 хиляди барела дневно – до 4,7 млн. барела дневно.

Играчите на пазара чакат публикуването на данните за динамичността на броя на сондажните платформи в Съединени американски щати. Според данните на BHGE за седмицата, завършваща на 2 февруари, броят на сондажните платформи в Съединени американски щати се усилва с шест, или с 0,8 % до 756 броя. Броят на платформите за рандеман на газ понижава със седем – до 181.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР